In data de 8 martie 2014 , ora 16,00,se va deschide la Terni (regiunea Umbria,Italia)in via Aminale 22 , Casa delle Donne , o structura publica dedicata proiectelor care au ca protagoniste femeile. Fostul Centru socio -cultural Augusto Romagnoli se va transforma in Casa delle Donne, care va fi administrata de Asociatia Terni Donne pentru o perioada provizorie de un an,urmand ca structura sa devina un spatiu permanent dedicat femeilor daca activitatile desfasurate  vor fi evaluate pozitiv.LOCANDINA_WEB

Primaria din Terni va incredinta gestiunea si organizarea activitatilor asociatiei Terni Donne, dupa o perioada de apropape 5 ani  de cand aceasta asociatie,formata din alte asociatii care au drept obiective promovarea si apararea unor drepturi ale femeilor( dar si persoane), a facut nenumarate presiuni la nivel  administrativ , demonstrand necesitatea unui spatiu unic dedicat activitatilor de acest gen.

Asociatia culturala Floare albastra (Fiore Blu)  a aderat la proiect si va organiza in cadrul acestei asociatii si structuri ,  activitati specifice pentru femeile de origine straina, indeosebi pentru romance.

Astfel, va fi reluat  proiectul ” Mame online” , initiat in 2010 si intrerupt din cauza lipsei unui spatiu adecvat, proiect prin intermediul caruia se va oferi asistenta psihologica  mamelor care au copii in Romania si doresc sa comunice periodic cu acestia.

Vor fi organizate seminarii pentru buna crestere a copiilor ,  se vor organiza intalniri informative privind actualizarile de lege din Italia si Romania, seri culturale si de recreere , cursuri si activitati pentru timpul liber (pictura, lectura, scriere creativa, artizanat).

Un spatiu important va fi dedicat pentru proiectul Casa della badante ( Casa ingrijitoarei), in scopul oferirii unui spatiu de agregare sociala persoanelor care lucreaza in domeniu.

Asociatia Floare albastra isi va coordona activitatile si proiectele cu cele ale altor asociatii si va colabora la proiectele comune ale asociatiei Terni Donne.

 

http://ternidonne.blogspot.it/