In perioada 16-18 septembrie 2011 s-au desfasurat la Terni (Umbria)  manifestari artistice,culturale si sportive  dedicate copiilor reunite sub denumirea Micromondi.

La initiativa Primariei, pietele centrale si cateva parcuri au fost ocupate de cele mai importante organizatii si institutii care isi desfasoara activitatea in domeniul educational si cultural la nivel local . Acestea  au organizat ateliere artistice, concursuri, spectacole, jocuri de socializare , campanii de informare a parintilor privind cresterea copiilor.

La manifestari a fost invitata si asociatia culturala Floare albastra,fiindu-i recunoscuta activitatea cercului de pictura pentru copii organizat la Terni din anul 2008 .

Asociatia  a participat la manifestarile din Piazza Europa vineri, 16 septembrie, cu un atelier de pictura intitulat „Emozioni a colori”  sub indrumarea doamnei Gina Dumitriu. In doar 4 ore de activitate , la atelierul de pictura s-au inscris peste 50 de copii cu varsta intre 2 si 10 ani.

Manifestarile dedicate celor mici   s-au bucurat de o participare numeroasa a publicului , cei mai incantati fiind copiii care au avut timp de trei zile o oferta bogata de activitati recreative.