Comunitatea romaneasca din orasul Terni (regiunea Umbria, Italia) se solidarizeaza cu  romanii si organizatiile din Roma si Torino care au protestat  impotriva maririi aberante si nejustificate a taxelor consulare pentru romanii din strainatate.
In perioada 27 -30 iunie a.c. , in principalele puncte de intalnire ale romanilor din orasul Terni a  fost  promovata  o campanie de strangere de semnaturi in semn de protest fata de masura luata de guvernul de la Bucuresti.
Peste 200 de romani au raspuns apelului organizatorilor si au cerut ca protestul lor sa ajunga la cunostinta Guvernului, Parlamentului si a mass -mediei romanesti.
Romanii din Terni considera ca situatia celor din diaspora  este fara precedent in conditiile in care majoritatea continua sa-si ajute financiar familiile din Romania desi criza economica a avut efecte negative asupra tuturor si a dus la pierderea multor locuri de munca.
Marirea taxelor consulare  si masurile de austeritate  luate de guvernul de la Bucuresti sunt masuri impotriva cetatenilor si fara nicio perspectiva de imbunatatire a situatiei social-economice a acestora, fapt pentru care comunitatea romaneasca din Terni isi exprima dezacordul si protestul .
Comunitatea ortodoxa romaneasca-Biserica ortodoxa Sf. Paraschiva
Asociatia Floare albastra
Magazinul Decebal