Vineri, 23 aprilie 2010, ora 17,00 , in Sala de consiliu a Provinciei Terni a avut loc prima intalnire oficiala cu reprezentanti ai asociatiilor de straini din provincie  si  consilieri din Consulta degli immigrati (Terni).

Din partea comunitatii romanesti au participat : Minodora Petre, presedinta Asociatiei Impreuna in lume (Insieme nel mondo) si Gina Dumitriu , presedinta asociatiei culturale Floare albastra (Fiore blu).

Marcello Bigerna-consilierul pe probleme sociale,sanatate, voluntariat,informatizare, inovatie si proiectul Calitate – a initiat prima dezabatere  pe probleme de emigratie in provincia Terni, avand in vedere continuarea acestui dialog in mod constant si stabilirea unor prioritati de ordin organizativ la nivelul politicii emigrationiste in provincie.

Reprezentantul asociatiei Floare albastra a scos in evidenta lipsa mediatorilor culturali la nivel institutional si necesitatea calificarii celor care lucreaza ocazional cu institutii sau in asociatii, coordonarea informatiilor intr-un ghiseu unic dedicat emigrantilor, in special celor romani care sunt cei mai numerosi in provincie, informarea periodica a initiativelor locale si actualizarilor de lege  in limba materna( in special pentru comunitatea romaneasca).

Consilierul Bigerna a raspuns favorabil propunerilor reprezentatului asociatiei romanesti  si a promis examinarea unor detalii tehnice cu responsabilii site-ului provincial si regional pentru instituire unei pagini in limba romana.

Concluzia consilierului  Bigerna cu privire la aceasta intalnire o puteti citi pe site:

http://cms.provincia.terni.it/on-line/Home/UfficioStampa/Comunicatistampa/articolo6337.html