Din 12 ianuarie 2010 a inceput cursul de teatru in limba romana pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7-10 ani. Cursul se desfasoara saptamanal la Scoala primara Flii Cervi din Terni, in cadrul programului interguvernamental de predarea a limbii romane in scolile din Italia.

Cursul de teatru are ca obiective motivarea invatarii si folosirii limbii romane in comunicare, pronuntia  corecta a cuvintelor si lectura expresiva a unui text scris in limba romana, imbinarea elementelor de comunicare verbala cu elemente de comunicare nonverbala (gest, mimica, miscare), formarea unor raporturi de amicitie intre copii si dezvoltarea sentimentului de apartenenta la un grup pe baza unor valori autentice.

La sfarsitul cursului este prevazut un spectacol de teatru la Centro Difusione Arte Musica(CDAM) din Terni.

Cursul este coordonat de prof. LCCR Gina Dumitriu.

In program pentru perioada ianuarie -iunie sunt urmatoarele piese de teatru, adaptari dupa texte literare din literatura pentru copii:

„Pinocchio”

„Ursul pacalit de vulpe”

„Fata babei si fata mosneagului”

„Ridichia uriasa”

„Sarea in bucate”

Copiii participanti la cursul de teatru fac parte dintre cei care frecventeaza cursul de limba, cultura si civilizatie romaneasca (LCCR) la Terni.

Pentru grupa de miercuri , de la ora 16,30 la 17,30 , pot participa copii care nu sunt inscrisi la cursul LCCR, dar vorbesc fluent limba romana.

Inscrierile se primesc pana pe data de 17 februarie, in fiecare zi de miercuri de la 16,00  la 17,30, la Scoala Primara din via Flii Cervi nr. 35 , cartier  Italia (Terni).